Solving the Mathematical equations is very much fun. This fun get increased many times when the mathematical equations for presented in the form of picture puzzles! Here are many mathematical picture puzzles for kids where one has to solve the math equations using the given objects in the puzzle pictures. Most of these picture puzzles are easy and kids will enjoy solving these fun brain teasers. Hidden answers of the these Mathematical equations are given at the end of this post.

1. Shapes Math Picture Puzzle |

2. Flowers Math Picture Puzzle |

3. Fruits Math Picture Puzzle |

4. Fruits Math Picture Brain Teaser for Kids |

5. Kitchen Utensils Math Picture Puzzle for Kids |

6. Animal Math Picture Puzzle |

7. Utensils Math Picture Brain Teaser for Kids |

8. Weighting Math Picture Puzzle |

9. Fruits Math Picture Brain Teaser |

10. Math Equation Flower Picture Puzzle |

11. Animals Math Equation Image Puzzle |

12.Code Break Math Logical Riddle |

13. Mathematical Equations In Picture |

14. Two Dimensional Mathematical Equations |

These Fun Brain Teasers are part of Fun Math Brain Teasers. Below are the next and previous Math Brain Teasers in this series.

Previous Math Brain Teasers: Out of Box Thinking Fun Brain Teasers with answers to Challenge your Mind

Next Math Brain Teasers: Simple Math Riddles for Kids and Teens with Answers

Below are the answers to these Math Equations. I have partially hidden the answers to avoid any spoilers. Do select the text between two numbers to see the corresponding answer to the equation.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

1. First let me use the following notations

Square = S

Triangle= T

Circle = C

We have 1st equation S*S*S=27 => S=3

Next equation T*T*T*3=24 => T*T*T=24/3 => T*T*T=8 => T=2

Next Math Equation 3*2*C*C=96 => C*C=96/6 = 16 => C=4

Last Math Equation is 4+3*2 = 4+6 = 10.

So the answer is 10

2. Let me use the following notations based upon the colors of the flowers

R = Red Rose Flower

B = Blue Flower

Y= Yellow Flower

First equation is R + R + R = 60 => R=20

Second equation 20 + B + B = 30 => 2B = 10 => B = 5

For the third equation, please note that there are double Yellow flowers

Third math equation 5 - 2Y = 3 => 2Y = 2 => Y=1

Last equation 20 + 1 + 5 = 26

So answer is 26.

3. Let me use the following noations

A = Apple

B = Banana

C = Coconut

Now first math equation is A + A + A = 30 => A = 10

Second Math Equation 10 + 4B + 4B = 18 => 8B = 8 => B=1

Third Math Equation 4 - 2C = 2 => 2C = 2 => C=1

So the last equation is 1 + 10 + 3*1= 14

So the answer is 14

A = Apple

B = Banana

C = Coconut

Now first math equation is A + A + A = 30 => A = 10

Second Math Equation 10 + 4B + 4B = 18 => 8B = 8 => B=1

Third Math Equation 4 - 2C = 2 => 2C = 2 => C=1

So the last equation is 1 + 10 + 3*1= 14

So the answer is 14

4. Following notations are used for this math equation

B = Banana

A = Apple

O = Orange

First Math Equation 3B = 9 => B = 3

Second Math Equation B + A = 13 => A =10

Third Math Equation 10 - O = 4 => O = 6

Last Math Equation 6 + 3 + 10 = 19

So the answer to this math equation is 19.

5. Let me use following noations for this Kitchen Math equation

B = Bucket

K = Kettle

C = Cup

First Kitchen Math Equation is 3B = 24 => B = 8

Second Math Equation 8+ K = 25 => K = 17

Third Math Equation 17 - C = 8 => C = 9

Last Math Equation gives 8 + 17 + 9 = 34

So the answer is 34.

6. Here we have first equation 3* Cat = 12Kg => Cat = 4Kg

Second Animal Math Equation Bird + 4 = 5kg => Bird = 1Kg

Third Math Equation Sheep - 1 = 99kg => Sheep = 100Kg

Last Math equation 100Kg + 4Kg + 1Kg = 105Kg

So the answer to this Math Equation is 105Kg

7. Here the first equation in Utensils Math Picture Brain Teaser is

3*Bucket = 9 => Bucket = 3

Second math Equation is 3 + Cup = 13 => Cup = 10

Third Math Equation is 10 - Teapot = 4 => Teapot = 6

Last Math Equation is 6 + 3 + 10 = 19

So the answer of Utensils Math Picture Brain Teaser is 19.

8. Here the Math Equation in Weight Picture Puzzle are as below

1) Rabbit + Cat = 10Kg

2) Dog + Rabbit = 20Kg

3) Dog + Cat = 24Kg

Subtracting third equation from second equation, we get

4) Rabbit - Cat = 4 Kg

Adding 1st and 4th Equations we get 2*Rabbit = 14Kg => Rabbit=7Kg

So we get from first equation 7Kg+ Cat = 10Kg => Cat = 3Kg

From 3rd Math Equation Dog + 3Kg = 24Kg => Dog = 21Kg

Last equation 7Kg + 21Kg + 3Kg = 31Kg

So the answer is 31Kg

9. This is very simple Fruits Math Equation

First Equation gives Apple = 7

Second Equation Grapes = 5 + 7 => Grapes = 12

Third Math Equation 7 = 1 + Banana => Banana = 6

Last Math Equation 7 + 12 + 6 = 25

So the answer to this Fruits Math Equation is 25.

10. Let me use notations Pink, Green and Blue Flowers respectively in this Math Equation

So the first Math Equation is 3*Pink = 60 => Pink = 20

Second math equation is 20 + 2*Green = 30 => 2*Green = 10 => Green = 5

Third Math equation is 5-Blue = 3 => Blue = 2

Last equation gives 2+20*5 = 2 + 100 = 102.

So the answer to this Math Equation is 102.

11.

Lets Use the Following Notations

P=Parrot

T=Turkey

H=Horse

We have first equation as

P+P+P = 15kg => 3P = 15 => P=5

Second equation

T+P = 20 => T+5=20 => T=15Kg

Third Equation

H-T = 40 => H-15 = 40 => H=55

Last Math Equation

T+P+H=15+5+55 => 75 KG

12. Lets mark the Hints from 1st to 5th from up to down.

Second Hint tells that 5 is not there in code

Third Hint when combined with 2nd Hint tells that 1 and 7 are part of code

Fourth Hint when combined with 1st Hint tell that 8 is part of code

1st Hint tells that 8 is at 3rd place

Now as 3rd place is taken by 8, 3rd Hint tells 1 at 2nd place and 7 at 1st place

So the code is 718

We don't require last hint to calculate the code. However it can be used for verification of our answer.

13.

Lets Use the following notations

B=Football

C=Clock

F=Fan

First equation gives B=6

Second Equations gives C=3

Third Equations Gives F*F-F=6=>F(F-1)=6 => F=3

Last Equation lead to 3*6-3 = 15

14.

Answer from left to right and top to down is as below

3.5, 4.5

9.5, 3.5

11.

Lets Use the Following Notations

P=Parrot

T=Turkey

H=Horse

We have first equation as

P+P+P = 15kg => 3P = 15 => P=5

Second equation

T+P = 20 => T+5=20 => T=15Kg

Third Equation

H-T = 40 => H-15 = 40 => H=55

Last Math Equation

T+P+H=15+5+55 => 75 KG

12. Lets mark the Hints from 1st to 5th from up to down.

Second Hint tells that 5 is not there in code

Third Hint when combined with 2nd Hint tells that 1 and 7 are part of code

Fourth Hint when combined with 1st Hint tell that 8 is part of code

1st Hint tells that 8 is at 3rd place

Now as 3rd place is taken by 8, 3rd Hint tells 1 at 2nd place and 7 at 1st place

So the code is 718

We don't require last hint to calculate the code. However it can be used for verification of our answer.

13.

Lets Use the following notations

B=Football

C=Clock

F=Fan

First equation gives B=6

Second Equations gives C=3

Third Equations Gives F*F-F=6=>F(F-1)=6 => F=3

Last Equation lead to 3*6-3 = 15

14.

Answer from left to right and top to down is as below

3.5, 4.5

9.5, 3.5

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Do checkout more Math Brain Teasers by clicking on below image.

Math Brain Teasers Main Page |

**Please do help us grow by sharing it with your friends**

## No comments:

## Post a Comment